Kijutós TOPlista

Honnan jussak ki?! - by Óz & Dorka

TOP 3 Kijutós

1. Logikamra

2. Észvesztő 1.

3. Kaland Körút

Értékelési szempontok

2014.02.12. - Dorka_ Szólj hozzá!

Az értékelés során törekszünk az objektivitásra, egy reális és mindenki számára hasznos szempontrendszer kialakítására.

10-es skálán értékeljük a következőket:

feladatok.png

Feladatok: Azt tapasztaltuk, hogy egy kiszabadulós játék akkor élvezhető igazán, ha a feladatok logikusan, következetesen épülnek fel. Rontja az élményt, ha céltalanul kell jönni-menni, nincs elég támpont, vagy nem egyértelműek. Az is probléma, ha túl egyszerűek a feladatok. Ez a szempont egy iránymutatást ad ezek alapján, hogy mekkora kihívásra, izgalomra számíthattok egy-egy helyen.

design.png

Dizájn: Nagyban meghatározza a játékélményt a pályák kialakítása, hangulata. Ha van kerettörténet, akkor fontos, hogy a pálya tényleg tükrözze azt a stílust, kort. Akkor jelent maradandó élményt egy helyszín, ha sikerül valami egyedit alkotni, a feladatokat is kreatív köntösbe bújtatni. Ilyenkor lehet igazán belefeledkezni a játékba, repül az idő, és az egész kijutás néhány percnek tűnik.

nehezseg.png Nehézség: Ezzel a szemponttal nincs könnyű dolgunk, nehéz objektíven megállapítani, hogy milyen nehéz egy pálya. Mégis erre törekszünk és a megszerztett egyre nagyobb rutint félretéve, a többi pályához hasonlítva pontozni minden helyszínt.







A bejegyzés trackback címe:

https://kijutostoplista.blog.hu/api/trackback/id/tr135811294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása